21 Kasım 2014 Cuma

221. Sayı

Halkın Sesi gazetesi 20 Kasım-3 Aralık periyotlu 221'nci sayısı çıktı. Gazete, "Koruda, vadide, işyerinde, meydanda, sınırda, yaşamı savunmak için nöbetteyiz!" manşetiyle çıktı

Halkın Sesi gazetesi 221’nci sayısı çıktı. Gazetenin manşetinde; AKP'nin Ortadoğu'da ve Kürt sorununda saplandığı batak, Erdoğan'ın gericilik dozunu artırması, Davutoğlu'nun 'açılım' söylemine sarılması, halkın ise ülkenin dört yanında ölümün ve talanın iktidarı AKP'ye karşı yaşamı savunması yer aldı.

Kibele sayfasında, 25 Kasım'da kadınların kadına yönelik şiddete karşı evlerden, kampüslerden, iş yerlerinden, kentlerden, kırlardan, siperlerden yükselttiği direniş işlendi.

Gündem sayfalarında, AKP'nin 'Taksim Kışlası' planı, Artvin Halkevi'ne saldırı, AKP'nin seçim öncesi Alevi açılımına sarılması ve yeni bir Kürtleri oyalama oyununa başvurması ele alındı.

Kobanê sayfasında, ABD'nin Kobanê'ye destek vermesi ve bu desteğin 'devrim mi, işbirlikçilik mi?' tartışmalarına neden olması "Kobanê'nin zor savaşı" başlığı altında değerlendirildi.

Ortadoğu sayfasında, Suriye'de kontrolden çıkan vekalet savaşının aktif taşeronu AKP'nin Esad'ı devirme hayalleri ve FHKC'nin Siyonistlere ait Har Nof Enstitüsü'nde gerçekleştirdiği eylem incelendi.

Dünya sayfasında, Doğu Akdeniz'deki doğalgaz rezervlerinin bölüşümünün Kıbrıs halklarını yok sayan uluslararası kapışmalara konu olması ile Meksika'da katledilen öğrenciler için halkın 'hükümet istifa' diyerek sokağa çıkması yer aldı.

Emek sayfasında, AKP'nin iş cinayetlerinin üzerini örtmek ve katliamların sorumluluğundan kaçmak için yeni bir İş Güvenliği Paketi'ni gündeme getirmesi yer aldı.

Sermaye sayfasında, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde Soma'nın, Ermenek'in ve madenlerde yaşanan iş cinayetlerinin sorumlularının bir araya gelip iş sağlığı ve güvenliğini konuşması incelendi.

Üniversite sayfasında, Erdoğan'ın YÖK'ün başına emir eri Yekta Saraç'ı ataması ve üniversiteye yönelik gelebilecek olan yeni saldırı dalgası değerlendirildi.

Halkevleri Çalıştayı sayfasında, Halkevleri'nin Halkın Hakları Hareketi'nin yaratılması yolunda bir "Kent ve Doğa Hareketi"nin inşasının somut gerekliliklerinin tartışılacağı çalıştay işlendi.

Sokağın Sesi sayfasında, engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde "Ya hepimiz engelliyiz ya hiçbirimiz!" diyerek 30 Kasım'da Taksime çıkması ele alındı.

Halkın Sesi sayfasında, Halkın Sesi gazetesinin değişimi ve değişime zorlayan gerekçeler değerlendirildi.

Tarih sayfasında, zeytinin tarihi "Halkın ve yaşamın ölmez ağacı" incelendi.

Kent/Doğa sayfasında, Yırca köylülerinin direnişi "Ölesiye direncez, toprağımızı vermicez!" başlığı altında işlendi.

Sokağın Sesi sayfasında, Karadeniz'deki HES'lere karşı öne çıkan mücadelelerin topyekun bir direnişe dönüşmesi irdelendi.

4 yorum:

  1. Merhaba
    Bizimde bir haber sitemiz var bu sebeple gündemdeki haberleri spor haberleri ni ve magazin haberleri ni izlemek ve diğer haber sitelerinide gözlemlemek adına birçok blogu ziyaret ediyoruz. Açık konuşmak gerekirse blogunuzu çok başarılı buluyoruz, kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Yayınladığınız haberleri ilgiyle takip ediyorum, blogger dışında haber siteniz varmı.

    YanıtlaSil
  3. Wenke Jessen
    Christi Naef
    Que vous ayez les cheveux ondulés naturels ou stylés, vous pouvez choisir une coupe fantastique pour elle. Longue Demi Ondulée
    Peggy Jahn

    YanıtlaSil
  4. Benjamin Lee'den kredi almış olan kişilerden gelen yorumları gördüm ve onların tavsiyeleri doğrultusunda başvurmaya karar verdim ve sadece 5 gün sonra, talep ettiğim toplam 850.000 $ tutarında banka hesabımda kredimi onayladım. harika bir haber ve gerçek kredi borç verene ihtiyacı olan herkese e-posta yoluyla başvurmasını tavsiye ediyorum: 247officedept@gmail.com veya WhatsApp: + 1-989-394-3740. Şimdi istediğim krediyi aldığım için mutluyum.

    YanıtlaSil